O ZUME DE UVAS
Que necesitamos:
Uvas blancas e negras da parra de Paquita.
Auga
cubos
potas
bandexas
pratos
vasos
Como fixemos:
1º LAVAMOS AS UVAS para que non teñan mosquitos, avispas... os bichos van por que están doces.
2º COMEMOS algunhas para ver como sabían. Non nos puxemos de acordo... algúns prefiren as blancas e outros as negras pero estaban moi boas.
3º Separamos as uvas dos ramiños e puxemos as blancas nun lado e as negras noutro.
4º Amasamos, apretamos coas mans( antes lavámolas moito)... saía zume, das uvas negras zume morado e das uvas blancas zume verde.
5º Coámolo. O coador tiña uns furados e por alí saía o zume. A pel e as pepitas non.
6º Bebimos un pouco de zume... sabía a uva.
7ºNun cacharro puxemos a pel, noutro a pulpa, as pepitas e os racimos. Cantas cousas sacamos dun racimo de uvas!!!
8º Puxémolo todo nunha pota, o zume a pel e as pepitas. A pota deixámola un pouco aberta para que respirara e lle entrara aire . Vai fermentar.
Que necesitamos:
Uvas blancas e negras da parra de Paquita.
Auga
cubos
potas
bandexas
pratos
vasos
Como fixemos:
1º LAVAMOS AS UVAS para que non teñan mosquitos, avispas... os bichos van por que están doces.
2º COMEMOS algunhas para ver como sabían. Non nos puxemos de acordo... algúns prefiren as blancas e outros as negras pero estaban moi boas.
3º Separamos as uvas dos ramiños e puxemos as blancas nun lado e as negras noutro.
4º Amasamos, apretamos coas mans( antes lavámolas moito)... saía zume, das uvas negras zume morado e das uvas blancas zume verde.
5º Coámolo. O coador tiña uns furados e por alí saía o zume. A pel e as pepitas non.
6º Bebimos un pouco de zume... sabía a uva.
7ºNun cacharro puxemos a pel, noutro a pulpa, as pepitas e os racimos. Cantas cousas sacamos dun racimo de uvas!!!
8º Puxémolo todo nunha pota, o zume a pel e as pepitas. A pota deixámola un pouco aberta para que respirara e lle entrara aire . Vai fermentar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario